Hem |  Nyhetsarkivet |  Om CVV |  Böcker | RapporterKalendarium |  In English
Varken banditer eller samariter
ISBN: 000012
Pris: 0:-

 
 
Tipsa en vän om denna bok

Mottagarens e-post

Din e-post

 
  Varken banditer eller samariter
Entreister i Kunskapsskolan - Vinst i välfärden
av Carolin Dahlman

Vanligt förekommande myter om vinstdrivande friskolor är att de bara vill tjäna pengar, bara är till för de rika, tar kommunens elever och att de har dålig kvalitet. Med exempel från Kunskapsskolan bemöter rapporten myterna. Carolin Dahlman undersöker i den nya rapporten Varken banditer eller samariter – entreister i Kunskapsskolan hur företagande och vinst påverkar skolan. Hon drar slutsatsen att det långt ifrån bara är vinst och lönsamhet som är drivkraften. — Detta är inga traditionella entreprenörer, utan vi ser en ny typ av välfärdsföretagare -entreister, menar Carolin Dahlman.

Entreisten har som mål, inte bara att driva företag, utan att starta något nytt, vara en dörröppnare och skapa entrén för framtidens lösningar. Entreisterna brinner för sin sak, men vill samtidigt tjäna pengar, åtminstone inte förlora på sin verksamhet. Med marknadens dynamiska egenskaper vill entreisterna utveckla välfärden - skolan, vården och omsorgen.

Välfärdsföretagare använder sig av vinstkrav och konkurrens för att förändra det befintliga och skapa kvalitativ och innovativ verksamhet. Om man inte gör vinst bör produkten förbättras, om vinsten är god är det ett tecken på att man har lyckats.

Rapporten är den första delen i en nytt fördjupningsområde inom CVV, "Vinster i Välfärden", som syftar till att skapa förståelse kring vinstbegrepp och kapitalism inom välfärden.

Ladda hem rapporten här ->


Centrum för Välfärd efter Välfärdsstaten c/o Timbro
Grev Turegatan 19 Box 5234 10245 Stockholm
Tel: 08-587 898 00 information@cvv.nu