Hem |  Nyhetsarkivet |  Om CVV |  Böcker | RapporterKalendarium |  In English
Frigör familjen
ISBN: 9175664631
Pris: 100:-

 
 
Tipsa en vän om denna bok

Mottagarens e-post

Din e-post

 
  Frigör familjen
av Ingegerd Troedsson

Svenska barnfamiljer är insnärjda i ett beroende av ”det allmänna”. Beslut i stat och kommun påverkar möjligheten att nå skälig levnadsnivå, vilket är motiverat för familjer som inte klarar sin försörjning. Men inte för alla. Svenska barnfamiljer beskattas hårdare än i något annat västland, vilket tvingar ner många på en nivå som ligger på, eller t o m under, socialbidragsnivå.

Särskilt allvarligt är att stöd och bidrag allt oftare utformas för att styra familjerna i politiskt korrekt riktning. Runt 80 procent av stödet har redan en starkt styrande utformning. Maxtaxan, och en föreslagen andra pappamånad, skulle till höga kostnader förstärka denna tendens.

En förändring är nödvändig. Föräldrarnas ansvarstagande, kreativitet och strävan måste ses som något positivt för både barnen och samhället. Skrivbordens enhetslösningar måste ersättas med mångfald och tolerans. Vi måste också befria oss från uppfattningen att ökade bidrag och ökat stöd alltid är rättvisare och mer solidariskt än att riva de hinder som följer av vårt skattetryck och den beskattning som inte tar hänsyn till försörjningsbörda.

Ingegerd Troedsson var moderat riksdagsledamot 1974–1994, andre vice ordförande i moderaterna 1987–1991 och riksdagens talman 1991–1994. Hon har sedan 60-talet ägnat sig åt skatte- och familjepolitiska frågor. 1976–1978 var hon sjukvårdsminister och mellan 1978 och 1991 stod hon som författare till de flesta av moderaternas familjepolitiska motioner. Hon har också suttit med i flera parlamentariska utredningar på familjepolitikens område.

Läs boken online (PDF-format)


Centrum för Välfärd efter Välfärdsstaten c/o Timbro
Grev Turegatan 19 Box 5234 10245 Stockholm
Tel: 08-587 898 00 information@cvv.nu