Hem |  Nyhetsarkivet |  Om CVV |  Böcker | RapporterKalendarium |  In English
Frivillighetens kraft
ISBN: 9175664739
Pris: 136:-

 
 
Tipsa en vän om denna bok

Mottagarens e-post

Din e-post

 
  Frivillighetens kraft
av Lena Liljeroth

Under de decennier då välfärdsstaten tog över stora delar av det tidigare frivilliga sociala engagemanget, dominerade föreställningen att den ideella sektorn representerade något förgånget och var på väg bort. Men i dag börjar det ideella arbetet få status. Var har hänt?

Den frivilliga sociala sektorn har i dag 10 000 heltidstjänster. Man nöjer sig inte med akuta brandkårsutryckningar för att hjälpa människor i nöd, utan försöker också hitta nya lösningar där individen själv kan utforma och påverka sin väg tillbaka.

Journalisten Lena Liljeroth har intervjuat en lång rad personer, från tidigare missbrukare, kriminella och arbetslösa till oavlönade volontärer och fast anställda med långvarigt engagemang i några av Stockholms många ideella föreningar och frivilligorganisationer. De livsöden som framträder är sorgliga och gripande men visar också vilken oerhörd kreativitet och kraft som finns bland dessa människor.

Den statliga och kommunala verksamheten behövs, men frivilligorganisationerna utgör i dag ett vitalt komplement och bidrar till en nödvändig förnyelse genom att vara utmanare och alternativ.

Läs boken online (PDF-format)


Centrum för Välfärd efter Välfärdsstaten c/o Timbro
Grev Turegatan 19 Box 5234 10245 Stockholm
Tel: 08-587 898 00 information@cvv.nu