Hem |  Nyhetsarkivet |  Om CVV |  Böcker | RapporterKalendarium |  In English
Utmaningen
ISBN: 9175664879
Pris: 100:-

 
 
Tipsa en vän om denna bok

Mottagarens e-post

Din e-post

 
  Utmaningen
Ett privat erbjudande om trygghet och välfärd
av Anders Mossberg & Mikael Sekund

I spåren av finanskrisen blev Sverige ett land som andra i Europa – ett land med hög arbetslöshet, växande sociala klyftor och problem med att finansiera den generella välfärden.

Sverige är för alltid förändrat. Vi kommer aldrig tillbaka till en situation där staten kan eller skall ta det totala ansvaret för vår välfärd och trygghet.

När de svenska livbolagen startades för hundra år sedan var det för att ge människor trygghet vid sjukdom, olyckor, oväntade dödsfall och under ålderdomen. Nu sluts cirkeln och utmaningen är att kunna erbjuda privatpersoner och företag individuella trygghets- och välfärdslösningar som fungerar i det nya välfärdssamhället.

Sedan två år drivs ett stort förändringsprojekt inom SEB Trygg Liv för att formulera företagets nya roll. Projektet har namnet ”Den svenska välfärden år 2005”.

Anders Mossberg är VD för SEB Trygg Liv. Han gav under början av nittiotalet dåvarande S-E-Banken en dominerande ställning på unit link-marknaden.

Mikael Sekund är strategikonsult och ansvarar för projektet ”Den svenska välfärden år 2005”. Han har tidigare bland annat varit informationschef i S-E-Banken och chef för Public Relations inom Scania.

Läs boken online (PDF-format)


Centrum för Välfärd efter Välfärdsstaten c/o Timbro
Grev Turegatan 19 Box 5234 10245 Stockholm
Tel: 08-587 898 00 information@cvv.nu