Hem |  Nyhetsarkivet |  Om CVV |  Böcker | RapporterKalendarium |  In English
Bostäder åt alla, men till vilket pris?
ISBN: 9175665182
Pris: 61:-

 
 
Tipsa en vän om denna bok

Mottagarens e-post

Din e-post

 
  Bostäder åt alla, men till vilket pris?
Frigör bostaden och bemyndiga individen
av Allan Karlsson

Miljoner svenskar bor i hyreslägenhet i storstädernas miljonprogramområden, som alltför ofta har problem med arbetslöshet, isolering och segregering. Hyresgästerna kan sällan påverka sin boendemiljö. De borde i stället vara hyreskunder med rätt att ställa krav, och de borde kunna påverka sin hyra t ex genom att teckna fleråriga hyresavtal.

Den svenska bostadsmarknaden är näst intill statisk, med regelverk och organisationsstruktur från 40-talet. Medan samhället i övrigt har utvecklats, har bostadsmarknaden stått och stampat. ”Marknadsanpassade hyror” är skällsord medan bruksvärdeshyror är allena saliggörande.

Allan Karlsson reder ut begreppen när det gäller kostnaden för nyproducerade lägenheter, fastighetsskatt, myndigförklaringen av den svenska hyresgästen och behovet av nytänkande hos hyresvärdarna.

Det går att både tjäna pengar och känna socialt ansvar. Det kan Malmö Kommunala Bostadsbolag, MKB.

ISBN 91-7566-518-2
ISSN 1404-3033. NR 30
Timbro Syd/CVV

Allan Karlsson har bland mycket annat varit kommunalråd i Landskrona, vd för SABO, MKB och Bo01 i Malmö, och medlem i företagsstyrelser som är engagerade i vård av missbrukare. Han har också varit egen företagare.


Centrum för Välfärd efter Välfärdsstaten c/o Timbro
Grev Turegatan 19 Box 5234 10245 Stockholm
Tel: 08-587 898 00 information@cvv.nu