Hem |  Nyhetsarkivet |  Om CVV |  Böcker | RapporterKalendarium |  In English

Välkommen till Centrum för välfärd efter välfärdsstaten - CVV!

Centrum för välfärd efter välfärdsstaten, CVV, bildades 1999. Syftet var att skapa en arena för ett öppet samtal om morgondagens välfärd, den välfärd som lämpar sig för globaliserade samhällen präglade av mångfald och myndiga medborgare.

Bränsle till detta samtal var de hundratals experiment som pågår i både Sverige och andra länder för att finna nya former för hur vi organiserar våra grundläggande välfärdstjänster.

Så växte CVV:s konkreta verksamhet, ur berättelserna om det nya, det framåtblickande, det optimistiska. Så publicerades rapport efter rapport, bok efter bok, om friskolor och djärva vårdentreprenörer i Sverige, om stadsförnyare och gräsrotsaktivister i USA, om kommuner som vågar tänka nytt och viktiga debatter om egenmakt och medborgaransvar.

Det blev ett 40-tal publikationer, ett 60-tal seminarier och debatter samt otaliga möten som hölls under de fem åren CVV verkade. Materialet finns nu som ett arv för kommande Timbro-projekt och för alla de som vill ge sig i kast med att uppfinna en bättre framtid. Botanisera gärna i vårt arkiv.

Timbro fortsätter självklart att fokusera på morgondagens välfärdsfrågor i verksamheten.

Välkommen in i tankesmedjan på www.timbro.se!

Mauricio Rojas
Verksamhetschef för CVV 1999-2004


Centrum för Välfärd efter Välfärdsstaten c/o Timbro
Grev Turegatan 19 Box 5234 10245 Stockholm
Tel: 08-587 898 00 information@cvv.nu